Ostali sportovi

Košarkaški juniori BiH okupili se u Sarajevu

26/06/2017

Muška košarkaška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u glavnom gradu BiH, gdje će se pripremati za evropsko prvenstvo A divizije, koje se igra od 29. jula do 6. augusta u Slovačkoj.

Selektor Boris Džidić izrazio je zadovoljstvo što vidi momke na jednom mjestu i dodao da zna da je iza njih naporna sezona te da će prilagoditi treninge u prvoj fazi priprema.

– Kada je konkretno u pitanju plan priprema, u Sarajevu boravimo do 6. jula, kada putujemo u Sloveniju, gdje ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice sa selekcijom domaćina. Nakon povratka putujemo u Mostar, a potom u Tivat, gdje ćemo imati dva trening meča protiv Crne Gore. Završni dio priprema obavit ćemo u Sarajevu, a kao generalnu probu pred evropsko prvensto imat ćemo utakmice protiv Španije – naveo je selektor.

Objasnio je i odsustvo najboljih igrača selekcije, Džanana Muse i Njegoša Sikiraša.

– U dogovoru sa Stručnim štabom i selektorom A selekcije Duškom Vujoševićem, Džanan Musa i Njegoš Sikiraš će trenirati sa seniorskim timom. Zajednički smo procijenili da su u ovom trenutku potrebniji toj reprezentaciji. Ove godine se termini priprema i takmičenja juniorske i seniorske reprezentacije podudaraju, tako da ćemo, kako stvari stoje, nastupiti bez ove dvojice igrača u Slovačkoj – rekao je Džidić.

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine na evropskom prvenstvu u slovačkom Piestanu nalazi se u grupi s Francuskom, Latvijom i domaćom selekcijom, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.