Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uoči “meča stoljeća”: McGregor smije koristiti “superman udarac”

McGregor

Američki mediji ovih dana bave se zanimljivim detaljem vezanim za predstojeći bokserski meč između Floyda Mayweathera jr-a i Conora McGregora, zakazan 26. avgusta u Las Vegasu. Radi se o “supermen udarcu”, tehnici koja se ne viđa u boksu, a koju bi irski MMA borac mogao upotrijebiti protiv neporaženog Mayweathera.

Naime, kako će se dvoboj održati prema klasičnim pravilima profesionalnog boksa, a sankcionirat će ga atletska komisija države Nevade, McGregor će se morati osloniti samo na svoje bokserske kvalitete. Sve one druge tehnike koje je toliko efektno koristio unutar Octagona će morati staviti sa strane. Osim “supermen udarca”!

“Da, to je unutar pravila”, potvrdio je Stephen Espinoza, potpredsjednik Showtime Sportsa koji će prenositi ovaj bokserski mega spektakl.

Iako ga bokseri nikada ne koriste, “supermen udarac” ne protivi se pravilima boksa. A MMA borci vrlo često koriste upravo takvo oružje.

No, pravi stručnjaci ipak sumnjaju da bi tehnika kao što je “supermen udarac” mogla naštetiti Mayweatheru. Ili ga čak iznenaditi. Radi se tek o bujnoj mašti nekih novinara, ističu analitičari.

O kakvom se udarcu radi, ako kojim slučajem ne znate, možete pogledate u narednom video klipu…