KSBIH: Igokei rok do sutra, odluka o selektoru 26. aprila

zastavica

Dubravko Barbarić predložen je za novog generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KSBiH) danas na sjednici Upravnog odbora krovne košarkaške kuće BiH.

Potvrda o njegovom imenovanju trebala bi biti ozvaničena na sjednici Skupštine KSBiH 26. aprila, a Barbarić će na toj poziciji zamijeniti Haruna Mahmutovića koji je podnio ostavku.

Članovi UO-a nisu se uspjeli usaglasiti o imenovanju selektora ”A” reprezentacije. Odluka je odgođena za sedam dana kada je na rasporedu novi sastanak UO-a. Kandidati za tu poziciju su trener Cibone Damir Mulaomerović i trener Igokee Dragan Bajić od kojih će Savez u međuvremenu tražiti da dostave finansijske zahtjeve.

UO je donio odluku da Košarkaški klub Igokea mora do sutra do 14.00 sati pismeno povuče sporazum potpisan s ABA ligom i na taj način odluči u korist reprezentacije BiH kojoj u suprotnom prijeti suspenzija FIBA-e.

Naime, FIBA Europe je krajem prošle sedmice odlučila suspendovati 14 nacionalnih saveza, među kojima i KSBiH, jer su neki klubovi odlučili potpisati ugovor s firmom Euroleague Commercial Assets (ECA), koja je vlasnik prava na Euroligu.

Savez će konačnu odluku proslijediti FIBI 20. aprila.