nba

LeBron James suspendovan prvi put u karijeri, opet je bolje prošao od svoje “žrtve”

stewart-lebron

Kako navodi poznati NBA insajder Shams Charania, LeBron James je poslije incidenta pokušao doći do broja telefona Stewarta kako bi mu se izvinio i objasnio da nije bilo namjere u udarcu

Prvi put u 19 godina karijere LeBron James je suspendovan. Međutim, za udarac laktom kojim je raskrvario suparnika Isaiaha Stewarta jedan od najvećih košarkaša svih vremena od NBA je dobio blažu kaznu od žrtve napada.

LeBron je dobio jednu, a Stewart dvije utakmice kazne nakon što su obojica isključeni zbog onoga što su napravili u trećoj četvrtini utakmice Lakersa i Pistonsa (121:116).

James je drugi put u karijeri isključen jer je tokom borbe za što bolju poziciju za skok prilikom izvođenja slobodnih bacanja laktom u glavu uradio centra Detroita, čime mu je pored desnog oka napravio veliku krvavu posjekotinu.

Stewart je na to potpuno poludio te se više puta zalijetao prema LeBronu kako bi mu se osvetio. U tome nije uspio jer su ga zadržavali suigrači i treneri. Nakon što je pregledana snimka incidenata, obojica su isključeni.

NBA je objavila da je James kažnjen jednom utakmicom neigranja zbog “izazivanja sukoba neopreznim udaranjem Stewarta u lice”, dok je žrtva napada prošla duplo gore jer je “kriv za eskalaciju incidenta te višestruko i agresivno pokušavanje uzvraćanja Jamesu”.

Kako navodi poznati NBA insajder Shams Charania, LeBron James je poslije incidenta pokušao doći do broja telefona Stewarta kako bi mu se izvinio i objasnio da nije bilo namjere u udarcu.