Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Makedonski golman ismijao Červara i poručio: “Ne želim mu sreću”

cervar-1

Poraz Hrvatske protiv Brazila jedva je dočekao golman Makedonije Borko Ristovski, koji se na Instagramu narugao s Linom Červarom

Hrvatska je na otvaranju drugog kruga u dramatičnoj utakmici senzacionalno izgubila od Brazila 29:26 i kompromitirala šanse za plasman u polufinale. Hrvatska sada za plasman među najbolje četiri reprezentacije mora pobijediti domaćina Njemačku i branitelja naslova Francusku, pie Index.hr.

Jedan od glavnih razloga blamaže bila očajna igra sedam na šest. Lino Červar je uporno forsirao igru bez golmana u fazi napada i to je pomoglo Brazilcima da u ranom dijelu utakmice odjure na šest golova prednosti. Ukupno je Hrvatska na prazan gol primila čak osam pogodaka.

“Morali smo. Šta sam mogao? Imali smo velikih problema s njihovom dubokom odbranom”, pravdao se Červar nakon utakmice.

Poraz Hrvatske protiv Brazila jedva je dočekao golman Makedonije Borko Ristovski, koji se na Instagramu narugao s Linom Červarom.

”Genijalac”, napisao je Ristovski uz fotografiju nemoćnog Červara te je dodao nekoliko emoticona.

Ako se pitate otkud takav animozitet bivšeg golmana Löwena i Barcelone prema hrvatskom selektoru, odgovor je jednostavan.

Ristovski nije bio u kadru Makedonije za SP 2017. kada je selektor bio upravo Červar. To mu ovaj 36-godišnji golman nije zaboravio te ga je verbalno izvrijeđao za vrijeme Eura prošle godine u Hrvatskoj.

“Hrvatskoj definitivno nedostaje bolji trener. Lino Červar nije trener za ovu reprezentaciju, njegovo je vrijeme prošlo još prije pet ili šest godina. Červar je vremešan i već je desetak godina izvan vrhunskog rukometa! Kad bi Hrvatska imala boljeg trenera, sigurno bi bila među favoritima za medalju. A ovako…”, rekao je tada Ristovski, a Červara se dotaknuo i uoči utakmice Hrvatske i Makedonije na ovom SP-u.

”Ne treba mi Červar da bih se motivirao za Hrvatsku, utakmica protiv takve reprezentacije motiv je sam po sebi. Hrvatska je među pet najboljih u svijetu, ima sjajne igrače i na svim natjecanjima ima najviše ambicije”, rekao je Ristovski te dodao:

”Ne razmišljam o Lini Červaru i ne želim mu sreću u narednom susretu jer je to protiv nas. No hrvatskim igračima želim najbolji mogući rezultat do kraja turnira.”