Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Meč godine” prekinut u drugoj rundi: Verhoeven slomio ruku Hariju

verhoeven

Dugo najavljivani “meč godine” završio je na najgori mogući način. Okršaj dva možda i najbolja K-1 boraca današnjice, Rica Verhoevena i Badr Harija, prekinut je sredinom druge runde nakon što je Hari slomio ruku, a pobjeda je na Gloryjevoj priredbi u Oberhausenu pripala prvaku ove organizacije Ricu Verhoevenu.

Ključni trenutak meča dogodio se u drugoj rundi kada su borci završili u klinču uz konopce, a Verhoeven je koljenom pogodio Harijevu desnu nadlakticu, i kasnije se pokazalo – slomio mu ruku.

Šteta, jer su oba borca ušla u meč sjajno pripremljeni, a Hari je nakon prve runde imao i malu prednost.

Nakon borbe je bilo i suza, Hari se nije mogao pomiriti s ovakvim porazom, a veliko srce pokazao i Verhoeven koji mu je prišao, zagrlio ga i pokušao ga utješiti.

“Nisam htio pobijediti na ovakav način i obećavam da će biti i revanša. Napravit ćemo ovo još jednom, ne samo zbog nas nego i zbog navijača”, rekao je holandski prvak, dok je Hari bio neutješan:

“Jako sam razočaran. U životu mi se dogodilo puno toga lošega, ali navijači su ostali uz mene. Mislim da niko nije želio ovakav kraj”, izjavio je Hari i poručio kako želi revanš.