Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

duel veterana

Okršaj legendi: Overeem u trećoj rundi dva puta rušio Harija i preokrenuo meč

New Project

Izvjesno je da sada Overeemu slijedi okršaj s Verhoevenom

Najveći kikbokserski spektakl ove godine završio je velikim preokretom Alistaira Overeema protiv Badra Harija, a osim legendarnog Marokanca, koji je nakon poraza najavio kraj karijere.

Prvi put nakon 2010. i osvajanja K-1 World Grand Prixa 42-godišnji Overeem nastupio je u kikboks meču, a pet godina mlađi Marokanac u dvoboj je ušao s najgorim nizom briljantne karijere, u kojem je u posljednjih šest mečeva doživio četiri poraza uz dva “no contesta”.

Marokanac je bolje započeo borbu i suci su prve dvije runde bodovali u njegovu korist, ali Overeem je u trećoj krenuo maksimalno agresivno tražeći pobjedu prekidom. Dvaput je rušio Harija, sudac je dvaput brojao, ali ovaj je oba puta ustao.

Ipak, i to je Nizozemcu bilo dovoljno da suci posljednju rundu boduju 10:7, pa je došao do pobjede nevjerovatnim preokretom na bodove, i to jednoglasno (29:26, 28:27, 28:27, 28:27, 28:27).

Nakon meča Overeem je prozvao Gloryjeva teškaškog prvaka Rica Verhoevena, koji se odmah popeo u ring i djelovao spremno da se odmah pomlati s legendarnim sunarodnjakom, ali rastavio ih je upravo Hari, koji je uzeo mikrofon i objavio da ozbiljno razmišlja o završetku karijere.

Hariju je to bio sedmi meč bez pobjede, nakon što je prethodno imao 106 pobjeda uz samo 10 poraza, zbog čega ga se smatra jednim od najvećih kikboksera svih vremena.

Izvjesno je da sada Overeemu slijedi okršaj s Verhoevenom.