Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mešić u Portlandu trenirao osvajača bronzane medalje

Mesic Kemal111

Na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici koje se održava u Portlandu ne nastupa niti jedan bh. takmičar, ali Bosnu i Hercegovinu predstavlja jedan trener.

Naime, bh. bacač kugle Kemal Mešić već šest mjeseci radi kao trener i sarađuje s hrvatskim bacačem Filipom Mihaljevićem koji je u Portlandu osvojio bronzanu medalju.

Dvadesetjednogodišnji Mihaljević, rodom iz Livna, ostvario je veliki uspjeh osvojivši bronzu hicem od 20,87 metara što mu je lični rekord. Postao je treći hrvatski atletičar koji je osvajao medalje na svjetskim dvoranskim prvenstvima.

– Trenutno sam u Portlandu na Svjetskom prvenstvu na kojem sam bio trener hrvatskog bacača kugle Filipa Mihaljevića koji je osvojio bronzu. Sarađujemo već šest mjeseci od kada sam postao trener bacanja na univerzitetu Virginija – kazao je Mešić za Fenu.

Atletičar AK Sarajevo, inače, u Americi se priprema za novu sezonu u kojoj će pokušati da ostvari olimpijsku normu za Rio. U prošloj sezoni nedostajao mu je jedan centimetar, a do ostvarenja cilja omela ga je i povreda zbog koje je morao propustiti SP u Pekingu.