Mladi košrkaši BiH počeli priprema za Olimpijadu i EP

bh-kadeti

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Vitezu gdje će obaviti dio priprema za nastup na olimpijadi mladih u Gruziji i evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Selektor reprezentacije BiH Josip Pandža i njegov asistent Enes Numanović zadovoljni su dosadašnjim dijelom priprema koje će nakon Viteza biti nastavljene u Sarajevu. U sklopu priprema mladi bh. košarkaši će odigrati i prijateljske utakmice protiv odgovarajuće selekcije Crne Gore, saopćeno je iz KS BiH.

Reprezentacija BiH će nastupiti na olimpijadi mladih u Gruziji od 25. jula, a nakon toga u augustu počinje evropsko prvenstvo A divizije u Litvaniji, gdje će BiH igrati u grupi sa Srbijom, Italijom i Finskom.

Na pripremama reprezentacije BiH nalaze se Džanan Musa (KK Cedevita), Njegoš Sikiraš (KK Stella Azzurra Roma), Lazar Mutić (KK Real Madrid), Emir Čerkezović (OKK Sloboda), Sani Čampara (OKK Spars), Srđan Kočić (OKK Spars), Amar Barukčija (KK Koš), Vedran Mirković (KK Koš), Timur Ovčina (KK Koš), Eman Šertović (KK Koš), Aljoša Janković (KK Partizan TS), David Kovačević (KK Partizan TS), Aleksandar Stojišić (KK Partizan), Adi Alikadić (KK Radnički, Goražde), Nikola Đaković (KK Budućnost), Miladin Vlačić (KK Budućnost), Semin Burko (OKK Čelik) i Ivan Sabljić (HKK Široki).