Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izvršni odbor

MOK preporučio zabranu učešća na međunarodnim takmičenjima sportistima iz Rusije i Bjelorusije

Iz MOK-a je saopšteno da nastavljaju pažljivo pratiti situaciju i da bi nove preporuke i mjere mogle stupiti na snagu u skladu s razvojem događaja

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) preporučio je da se sportistima iz Rusije i Bjelorusije zabrani učešće na međunarodnim takmičenjima, javlja Anadolu Agency (AA).

Odluka je donesena nakon što je Izvršni odbor MOK-a raspravljao o napadu Rusije na Ukrajinu.

“Da bi se zaštitio integritet globalnih sportskih takmičenja i radi bezbjednosti svih učesnika trebali bi biti isključeni ruski i bjeloruski sportisti i zvaničnici”, navodi se u saopštenju objavljenom na web stranici.

MOK je pozvao druge međunarodne sportske saveze i organizatore da učine sve što je u njihovoj moći da isključe sportiste ili sportske zvaničnike iz Rusije ili Bjelorusije.

Odbor MOK-a odlučio je da povuče olimpijske ordene ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu (zlato, 2001.), potpredsjedniku vlade Dmitryu Chernyshenku (zlato, 2014.) i zamjeniku šefa kabineta Predsjedničke izvršne kancelarije Dmitryu Kozaku (zlato, 2014.).

Iz MOK-a je saopšteno da nastavljaju pažljivo pratiti situaciju i da bi nove preporuke i mjere mogle stupiti na snagu u skladu s razvojem događaja.

mok