Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musa će dobiti stan koji izabere, Bihać plaća

musa (1)

Evropski šampion, zvanično najbolji košarkaš Starog kontinenta do 16 godina i kapiten zlatne kadetske reprezentacije BiH Džanan Musa, sa svojim ocem Rusmirom, majkom Saudinom i bratom Dženisom, danas se sastao sa gradonačelnikom Bihaća Emdžad Galijašević, koji je potvrdio da će trofejnom igraču njegov rodni grad kupiti stan.

Kako javlja Anadolu Agency (AA), gradonačelnik je rekao mladom reprezentativcu da, bilo gdje u Bihaću, gdje su novo izgrađene zgrade, izabere sebi stan a da će ga Grad Bihać za njega otkupiti.

„Finale je bilo nezaboravno i zaista svi smo bili ‘na iglama’ tokom cijele utakmice, ali naši momci predvođeni Džananom pokazali su sav svoj talent i kako se bori za državu BiH. Čestitam porodici Musa, ali i njegovom prvom treneru Edisu Subašiću koji je prepoznao Džananov talenat. Džananov uspjeh grad Bihać nagraditi će kupovinom stana i to je najmanje što smo mogli uraditi za našeg evropskog prvaka“, izjavio je gradonačelnik Galijašević nakon prijema kojeg je napravio za porodicu Musa.

Premijer Unsko-sanskog kantona Izudin Saračević također je čestitao Dženanu i porodici Musa, te je obećao da će Kanton stan opremiti sa namještajem.