Ostali sportovi

Japan

Na Olimpijskim igrama do 10.000 lokalnih navijača

21/06/2021

Medicinski savetnik u zemlji dr. Shigeru Omi, prošle nedelje je preporučio da je najsigurniji način održavanja Olimpijade bez navijača

Na Olimpijskim igrama u Tokiju biće dozvoljeno prisustvo ograničenom broju lokalnih navijača, saopštili su zvaničnici iz organizacionog komiteta, javlja Anadolu Agency (AA).

Organizatori su odredili granicu od 50 odsto kapaciteta, odnosno 10.000 publike na svim događajima u okviru Olimpijskih igara.

Odluka je objavljena nakon razgovora pet stranaka na mreži sa lokalnim organizatorima, Međunarodnim olimpijskim komitetom, Međunarodnim paraolimpijskim komitetom, japanskom vladom i vladom Tokija.

Medicinski savetnik u zemlji dr. Shigeru Omi, prošle nedelje je preporučio da je najsigurniji način održavanja Olimpijade bez navijača. Prethodno je nazvao “nenormalnim” održavanje Olimpijskih igara tokom pandemije COVID-19.

Olimpijske igre zakazane su za 23. jul, a dolazak stranih navijača je zabranjen.

Zvaničnici kažu da će lokalni navijači biti pod strogim pravilima. Neće im biti dozvoljeno da navijaju, moraju da nose maske i da posle praćenje nekog takmičenja idu pravo kući.

Organizatori kažu da je između 3,6-3,7 miliona karata u rukama stanovnika Japana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.