Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lijepe vijesti

Nakon osam dana borbe za život Kuzmić ustao iz kreveta

kuzmic-2

Kako su iz Urgentnog centra za “Blicsport” kazali, Kuzmić se oporavlja odlično

Ognjen Kuzmić je izašao iz šok sobe. Košarkaš Crvene zvezde i reprezentacije Srbije oporavlja se od povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći prošle nedjelje na putu Prijedor – Banjaluka.

Pored roditelja i supruge, Kuzmiću je ovog ponedjeljka bio u posjeti kapiten Branko Lazić, kao i predstavnici KK Crvena zvezda. Lazić i Kuzmić su se sve vrijeme šalili i pričali, a Ognjen je čak i šetao. Sve vrijeme je stameni centar bio dobro raspoložen, zbijao šale, govorio šta bi želio da jede.

Kako su iz Urgentnog centra za “Blicsport” kazali, Kuzmić se oporavlja odlično. Kod oporavka, bilo je od značaja i to što je Ognjen bio zdrav, jak, i organizam je mogao da mu izdrži sve povrede, kasnije opoeraciju, kao i oporavku od iste.

Podsjetimo, Ognjenu je tokom prošle sedmice bila operisana vilica, koja mu je bila polomljena u sudaru. Poslije nje, Kuzmić je počeo normalno da diše.

“Stanje pacijenta Ognjena Kuzmića je stabilno i on nije životno ugrožen. Komunicira sa svima u okruženju i ljekari su vrlo zadovoljni njegovim oporavkom. On će ostati u Urgentnom centru dok se potpuno ne oporavi, a doktori će i dalje nastaviti da prate njegovo stanje”, rekli su iz Urgentnog centra za “Blicsport”.

Kuzmić je prije osam dana zadobio teške povrede u sudaru dva luksuzna automobila i iz Banjaluke je istog prijepodneva prebačen za Beograd u komi. Ljekari su centra Zvezde i reprezentacije Srbije sve vrijeme držali u indukovanoj komi zbog teških povreda, ali i bolova kojima je njegovo tijelo bilo izloženo.

“Dobra stvar je što je Ognjen sportista i što je njegov organizam bio zdrav i jak, te je mogao sve ovo da izdrži i gotovo potpuno se oporavi”, potvrdili su za pomenuti portal iz Urgentnog centra.

Kuzmić će do daljnjeg ostati pod medicinskim nadzorom, a onda mu slijedi i rehabilitacija kada izađe iz bolnice.