Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naredna prepreka Federer: Džumhur u 3. kolu Roland Garrosa!

French Open tennis tournament at Roland Garros

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je ostvario jedan od najvećih uspjeha u profesionalnoj karijeri plasmanom u 3. kolo Grand slam turnira Roland Garros.

Mladi Sarajlija je u 2. kolu pariškog grand slama savladao kiparskog tenisera Marcosa Baghdatisa s 3:1, po setovima 6:4, 6:3, 4:6, 6:2.

Nakon što je u prvom kolu savladao najboljeg ruskog tenisera Mihaila Južnog, Džumhur, 88. teniser jakosne ATP liste, danas je bio bolji od Kipranina koji trenutno zauzima 59. poziciju liste.

dzumhur2

Džumhur je odličnom igrom osvojio prva dva seta rezultatom 6:4 i 6:3, ali je početkom trećeg seta izgubio svoj servis, što je Baghdatis znao iskoristiti osvojivši treći set rezultatom 6:4 za smanjenje zaostataka na 2:1.

Ipak, predstavnik BiH je ostao smiren i nije dozvolio da protivnik u potpunosti prokrene meč u svoju korist, te u četvrtom setu dva puta pravi ”break”, odnosno oduzima servis Baghdatisu za konačnu pobjedu i plasman u 3. kolo turnira.

Džumhura nesumnjivo očekuje veliki napredak na ATP listi, a u narednom kolu Roland Garossa odmjerit će snage s jednim od najboljih tenisera svih vremena, Švicarcem Rogerom Federerom.