Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nemanja Gordić za Fokus.ba: Osjećaj je sjajan

kosarkaska reprezentacija bih belgija (3)
Foto: I. Kralj

Nemanja Gordić je mladi tim Bosne i Hercegovine predvodio u sinoćnjoj utakmici protiv Belgije, koja je u triler završnici na sreću otišla na stranu bh. tima. Bio je naš najefikasniji igrač, te je ujedno postigao i ključne poene u važnoj pobjedi. Nakon utakmice je pristao govoriti za naš portal, uputivši zahvalnost navijačima prije nego je prokomentarisao samu utakmicu.

– Osjećaj je sjajan. Atmosfera u dvorani je bila fenomenalna. Nisam iskreno imao tremu ni u momentima kad se lomila utakmica, iako sam u finišu osjećao blagi umor. Navijači su nam dali dodatnu snagu, izjavio je Gordić za Fokus.ba.

Upitali smo i je li prevelika odgovornost biti lider, posebno u utakmici kakva je bila sinoćnja.

– Svi momci u timu se ponašaju onako kako treba i dolikuje jednom reprezentativcu. Imamo odličnu atmosferu, a zadaća nas starijih je da budemo od pomoći mlađima, posebno u utakmicama kakva je bila ova s Belgijom, kaže Nemanja.

U najboljim je igračkim godinama, igra u odličnoj formi, pa je za očekivati možda i transfer u neki od klubova iz evropskog vrha…

– Fokusiran sam samo na Budućnost. Ide nam zasad dobro, uspješni smo i u Eurocupu i u ABA ligi i iskreno vjerujem da ćemo tako nastaviti. Na ljeto ćemo vidjeti šta i kako dalje, prokomentarisao je.

Slijedi Rusija…

– Tamo idemo rasterećeni jer smo sinoć napravili veliki posao. Umorni smo i mi i oni, tako da sam siguran da se neće umirati u košarkaškoj ljepoti. Dat ćemo sve od sebe. Što se tiče krajnjeg cilja, nadam se da prolazimo dalje, dodaje Gordić.

Upitali smo ga na kraju i za mišljenje o selektoru Dušku Vujoševiću.

– Njegovi rezultati dovoljno govore. Nema se tu šta dodati, poručio je Gordić na kraju.