Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometnoj zvijezdi prijeti zatvor zbog lajanja na policijskog psa

ray-ray-armstrong

Ray-Ray Armstrong, igrač američkog nogometa i član NFL tima Oakland Raidersa, nalazi se pod istragom zbog lajanja na policijskog psa.

Navodno je 24-godišnji Armstrong podigao svoju majicu i udarao se po prsima, te tako izazivao životinju uoči nedjeljne utakmice NFL lige između Oaklanda i Pittsburg Steelersa. Na kraju je protiv njega podignuta optužnica zbog izazivanja policijskog psa, konkretno, optužnica za zločin trećeg stepena u saveznoj državi Pennsylvaniji.

“Pas je poludio. Zamjenica je pokušavala kontrolisati psa najbolje što je mogla. Odmah smo obavješteni o incidentu i odmah smo inicirali kriminalnu istragu“, poručio je zamjenik policijskog načelnika Kevin Kraus.

Policajka Maria Watts, koja je držala psa po imenu Banditt na uzici, identificirala je Armstronga kao izazivača.

“Vikao mu je: hej psu, hej psu. Bandit je bio jako uznemiren. Želio je da ga pustim. S obzirom na njegovo iskustvo i trening vjerujem da bi otišao prema meti koja ga je izazivala, a ne želim ni zamisliti šta bi mu napravio”, objasnila je Watts za WTAE Pittsburgh.

bandit

Za zločin trećeg stepena u Pennsylvaniji prijeti maksimalna kazna od sedam godina zatvora i 15.000 dolara. Ostali zločini koji spadaju u tu kategoriju su, primjerice, izazivanje požara nemarom, nošenje vatrenog oružja bez dozvole ili terorističke prijetnje.

Inače, Steelersi su dobili utakmicu rezultatom 38-35.