Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skandal u cazinu

Nova bruka bh. sporta: Čekala ih puna dvorana, na kraju domaće igrale između sebe

ozrk cazin (1)

U Krajini su duboko razočarani potezom Viteza, jer do samog početka utkamice igračice nisu znale hoće li se protivnice pojaviti

Večeras je u Cazinu trebala biti odigrana rukometna utakmica između Krajine i Viteza u okviru Prve lige FBiH. Meč se igrao i u čast Huseina Salkića, legende cazinskog i bh. rukometa, čiji je srce prestalo kucati prošlog vikenda.

Krajina i Cazin su bili spremni da jednom sjajnom atmosferom i utakmicom odaju počast čovjeku koji je dao ogroman doprinos u razvoju cazinskog rukometa i čovjeku koji je bio jedan od najcjenjenijih sportskih radnika u BiH, međutim utakmica nije odigrana, jer – gošće nisu došle.

U Krajini su duboko razočarani potezom Viteza, jer do samog početka utkamice igračice nisu znale hoće li se protivnice pojaviti. Savez je uredno obavjestio gošće o novom terminu utkamice, obzirom da je već pomjerana za vikend.

Umjesto kvalitetne prvenstvene utakmice, rukometašice Krajine su odigrale 20 minuta između sebe pred punim tribinama cazinske dvorane. Emir Dautović je održao govor u čast Huseina Slakića Nejke, kojem je odana počast minutom šutnje i učenjem El Fatihe.

Ako ne zbog Krajine i bodova, gošće iz Viteza trebalu su i morale drugačije postupiti radi poštovanja prema liku i djelu Huseina Salkića. Šta je bio razlog nepojavljivanja u Cazinu, saznat će se u narednim danima.