Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova zvijezda se rađa: “Istina” udara žestoko

spence bokser1

Floyd Mayweather u penziji dane uglavnom krati selfijima s brdom love, skupim stvarima i raznim igračka koje su običnom puku nedostupne. Što će reći da ako oduzmete borbe, ništa se nije mnogo promijenilo u životu najboljeg boksača 21. stoljeća.

Iako je u bokserskoj penziji, Floyd Mayweather i dalje pažljivo prati što se događa u svijetu boksa. Nedavno je govorio o bokseru za kojeg vjeruje da će biti buduća zvijezda njegove omiljene velter kategorije.

– Čovjek koji će uskoro podići mnogo buke u svijetu boksa, i to vrlo, vrlo skoro, je Errol Spence – otkrio je “Money” za Boxing news.

Ni dva mjeseca nakon njegovih riječi, Errol Spence prošle je subote imao svoj debi na velikoj sceni protiv čvrstog Chrisa Algierija u Barclays centru u New Yorku. Ako je suditi po subotnjem meču, mladi Amerikanac je opravdao veliku najavu Mayweathera i pokazao zašto dijeli nadimak s legendom Celticsa Paulom Pierceom (“Istina”).

Spence (20-0, 17 KO) je u pet rundi potpuno razbio Algierija (21-3, 8 KO), a riječ je o čovjeku koji je praktički s jednim okom savladao sibirskog Rockyja Ruslana Provodnikova, te izdržao 12 rundi s Amirom Khanom i Mannyjem Pacquiaom.

[yuzo_related]

Podsjećamo, u meču protiv slavnog Filipinca, još uvijek alfa mužjaka velter kategorije, Algieri je padao čak šest puta, ali je dočekao posljednji gong.

Protiv Spencea njegov meč nije trajao ni upola toliko. Talentovani 26-godišnjak, inače bivši olimpijac iz Londona, od samog je početka agresivno krenuo na Algierija, zagospodario ringom i potvrdio ogromni potencijal koji bi ga trebao lansirati u sam vrh talentima pretrpane velter kategorije. Ljevoruki Spence je impresionirao količinom udaraca kojima je tresao tijelo suparnika.

Frustriranog Algierija prvi je put srušio u četvrtoj rundi, što je ovaj uspio preživjeti i dočekati kraj runde. U sljedećoj rundi domaćem dečku iz Brooklyna nije bilo spasa. Dva lijeva krošea dvaput su poslala Algierija na pod. Nakon drugog, sudac nije ni krenuo s brojanjem već je odmah prekinuo borbu.

Bila je to savršena predstava Spencea i stepenica prema potencijalnom meču sa svjetskim prvakom po IBF verziji, Britancem Kellom Brookom.

– Kell Brook zna koliko je sati. Moramo ući u ring i boriti se, poručio je Spence.