Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

final four nije odigran

Nova mrlja u istoriji bh. košarke: Širokom titula bez borbe

kk siroki (1)

Podsjećamo, ovogodišnji Final Four izazvao je mnoge kontraverze i tokom sam pripreme

Ekipa Širokog novi je košarkaški prvak Bosne i Hercegovine, po 11. put u klupskoj istoriji.

Dodjela medalja i trofeja državnog šampiona upriličena je u dvorani Pecara, gdje se trebao održati Final Four.

Međutim, s obzirom da se na završnom turniru za prvaka, čiji je organizator bio upravo Široki, nisu pojavila tri preostala učesnika – Igokea, Borac i Spars – domaći tim je proglašen pobjednikom Prvenstva BiH za košarkaše, iako nije odigrao nijednu utakmicu Final Foura.

Podsjećamo, ovogodišnji Final Four izazvao je mnoge kontraverze i tokom sam pripreme, i to prvobitno nakon što je pet klubova učesnika Lige za prvaka poslalo dopis Košarkaškom savezu BiH da ne žele igrati završni turnir, odnosno da prihvataju postojeće stanje na tabeli i da se prvoplasiranoj ekipi iz Lige za prvaka – Igokei, dodijeli titula prvaka.

Ubrzo nakon toga Igokea, koja je ujedno trebala biti i domaćin Final Foura, otkazala je organizaciju ovog turnira, a Košarkaški savez BiH dodijelio je organizaciju Širokom, koji je ujedno i jedini tim koji je želio igrati završni turnir.

Prvo se danas na terenu nisu pojavili košarkaši Sparsa i Borca koji su svoj meč polufinala trebali igrati od 17 sati, a nakon toga se na terenu nisu pojavili ni igrači Igokee, koji su svoj meč polufinala u 20 sati trebali igrati protiv Širokog.