Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nurkić nakon poraza od Belgije: Biti uz nas ili ne, izbor je vaš!

nurkic-teletovic

Centar naše košarkaške reprezentacije i član Denver Nuggetsa Jusuf Nurkić poručio je kako svako može birati da li će podržavati reprezentaciju ili ne.

“Ne tražimo alibi, ja preuzimam krivicu za ovaj poraz, ali sada igramo da se uigramo i da pobjeđujemo kad najviše bude potrebno. Ko misli da mi ne valjamo i ko ne želi da bude uz nas, ima puno pravo na taj izbor! Mi znamo naš put, znamo da nije ni lagan, ni kratak, ali smo spremni na sva iskušenja. Biti uz nas ili ne, izbor je vaš!”, napisao je Nurkić na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Podsjećamo, košarkaška reprezentacija BiH odigrala je do sada tri utakmice u sklopu priprema za kvalifikacije za Eurobasket 2017, u kojima ćemo igrati protiv Švedske i Rusije. U tim test utakmicama upisali smo dva poraza od Belgije, te jednu pobjedu nad Portugalom.

U prvom meču protiv Belgije selektor Damir Mulaomerović nije mogao računati na Mirzu Teletovića i Nurkića. Nurkić je igrao protiv Portugala, dok je Teletović zaigrao u današnjem porazu protiv Belgije 67:73.