Selektor bh. rukometaša

Obrvan: Imamo sve za vrhunsku pripremu, nadam se da ćemo do nedjelje biti spremni

ivica obrvan (2)

Ekipa će se pripremati u Sarajevu do petka kada putuje u Bugojno gdje će obaviti još dva treninga prije utakmice koja se igra u nedjelju u 17 sati

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine četvrti dan se na Ilidži priprema za susret sa selekcijom Austrije u okviru kvalifikacija za EP 2022. godine.

Selektor Ivica Obrvan ističe da su uvjeti za rad odlični te da su igrači maisimalno fokusirani na pripreme.

– Imamo sve što je neophodno za vrhunsku pripremu, od smještaja, ishrane, dvorane. Momci rade dobro, fokusirani na ono što nas čeka. Za sada sve ide po planu. Danas smo četvrti dan u trenažnom proces, polako privodimo kraju pripreme za jako važnu utakmicu s Austrijom. Nadam se da će do nedjelje sve nekako leći, uz te sve sitne probleme s određenim igračima i da ćemo biti dovoljno spremni, fokusirani i motivirani da zabilježimo pobjedu – rekao je Obrvan.

Kada je u pitanju selekcija Austrije, selektor ističe da ima određenih promjena u ekipi u odnosu na prošlo SP, ali da se u analizi fokusiraju na njihov način igre i glavne igrače u kadru i da nastoje iz toga izvući maksimum za pripremu utakmice.

Ekipa će se pripremati u Sarajevu do petka kada putuje u Bugojno gdje će obaviti još dva treninga prije utakmice koja se igra u nedjelju u 17 sati.

BiH nakon tri utakmice ima dva boda i zauzima drugo mjesto, a isti učinak imaju Austrija i Estonija koja ima i utakmicu više. Njemačka je vodeća s osam bodova iz četiri meča.