rukomet

Obrvan: U Osijeku želim dati priliku svima, nadam se da neće biti zaraza do EP-a

ivica-obrvan-aa

Reprezentacija BiH na turniru u Osijeku 6. januara (16.45 sati) igrat će protiv Hrvatske, a dan kasnije u istom terminu protiv Rusije

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas putuje u Osijek gdje će u naredna dva dana učestvovati na turniru “Croatia Cup” na kojem će odigrati utakmice sa selekcijama Hrvatske i Rusije.

Selektor Ivica Obrvan uoči odlaska u Hrvatsku izjavio je da ga raduje činjenica da su svi igrači i članovi stručnog štaba bili negativni na testu na koronavirus.

– To je odlična vijest, živjeli smo u neizvjesnosti jer je ovo period godine kada je dosta ljudi u hotelu. Bojao sam se zaraze, kao što vidimo u drugim reprezentacijama ima mnogo problema. Svaki dan nosi novu neizvjesnost, zarazu možete pokupiti dok hodate kroz hodnik. Ovo je već na rubu regularnosti što se tiče uvjeta za pripreme za EP, od svakodnevnih testiranja, nošenja maski, izolacija, smanjenog broja kontakata i druženja – izjavio je Obrvan.

Ističe da je već poznato kako će mnoge reprezentacije imati velikih poteškoća u sastavljanju najjačih postava na EP-u te izrazio nadu da će reprezentacija BiH moći da računa na sve igrače.

U Osijek će, kako kaže povesti 19 igrača. Naglašava da ih očekuju dvije dobre provjere iako je selekcija Hrvatske jučer ostala bez dvojice važnih igrača Cindrića i Duvnjaka koji su bili pozitivni na obaveznom PCR testu.

– Uprkos tome oni su odlučili da se turnir igra. Očekuju nas dvije dobre provjere pred odlazak na EP. Želja mi je da dam šansu i rasporedim minutažu ovoj grupi igrača koja putuje, da probamo istrenirati odnosno potvrditi na utakmicama neke stvari što treniramo, da ne izlažemo velikim naporima stalno istu grupu igrača. Želja nam je da se pokažemo u što boljem svjetlu protiv te dvije jake reprezentacije i vjerujem da hoćemo – dodao je selektor bh. tima.

Reprezentacija BiH na turniru u Osijeku 6. januara (16.45 sati) igrat će protiv Hrvatske, a dan kasnije u istom terminu protiv Rusije.

Povratak u Sarajevo planiran je 8. januara, a let za Slovačku je tri dana kasnije.

Rukometni “Zmajevi” Evropsko prvenstvo otvaraju 13. januara od 20.30 sati utakmicom protiv Švedske. Dva dana kasnije od 18.00 sati je susret protiv Češke, a 17. januara, također u 18.00 sati, na rasporedu je posljednji susret E-grupe protiv Španije.

Sve utakmice u E-grupi igrat će se u Bratislavi.