seniorske reprezentacije

Odbojkaške selekcije BiH sutra igraju prve susrete u evropskim CEV takmičenjima

odbojkasice – fena (1)

Obje utakmice će biti odigrane u Tuzli, u dvorani “Mejdan”

Seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u subotu, 28. maja igraju prve domaće utakmice u CEV Zlatnoj ligi za žene i CEV Srebrenoj ligi za muškarce.

Obje utakmice će biti odigrane u Tuzli, u dvorani “Mejdan”. Na teren će od 16 sati izaći bh. odbojkaši, koji će odmjeriti snage sa reprezentativcima Albanije. Obje ekipe su u prvom kolu doživjele poraz.

Albanci su u utorak poraženi od odbojkaša Rumunije, dok su naši odbojkaši Sjeverne Makedonije bili bolji od naših reprezentativaca. Iako u ovu utakmicu ulaze kao favoriti, i pred domaćom publikom, sigurno je da će gosti u ovoj utakmici dati svoj maksimum i pokušati odnijeti bodove iz Tuzle, saopćeno je iz Odbojkaškog saveza BiH.

Nakon muškaraca, u 20 sati na teren izlaze odbojkašice, koje su prošle sezone osvojile Srebrenu ligu i ostvarile plasman u Zlatnu ligu. Sa druge strane mreže nalazit će se odbojkašice Španije.

Odbojkašice Španije su u prvom kolu grupe B poražene od Francuske sa 3:0, dok je bh. odbojkašicama sutrašnji meč prvi u ovom takmičenju.

Atmosfera u reprezentaciji BiH je odlična i sve djevojke su spremne za utakmicu. Reprezentativke se nadaju da će dvorana „Mejdan“ biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da će uz pomoć publike i svoje zalaganje doći do pobjede u ovoj utakmici.