Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

triatlon

Ognjen Stojanović iz Srbije pobjednik Kupa “Kulin Ban 2021”

jezero (2) (1)
FOTO: fena

Na sportskoj manifestaciji na Boračkom jezeru sudjelovalo je preko 100 natjecatelja iz BiH i regije

Ognjen Stojanović iz Srbije i ove je godine bio najbolji u muškoj konkurenciji na 18. međunarodnom sprint triatlon Kupu “Kulin Ban Boračko jezero 2021” održanom u subotu, a koji je organizirala Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine te u saradnji s Triatlon i pentatlon savezom u FBiH.

U ženskoj konkurenciji u glavnoj utrci najbrža je bila Alena Detan Karlović iz Triatlon kluba Petar Zrinski – Zagreb.

Mustafa Jamak iz BiH osvojio je drugo, a Dragan Jovanović iz Crne Gore treće mjesto u muškoj kategoriji natjecanja, dok su se kod žena Aleksandra Tot iz Triatlon kluba Kotor i Alenka Urdih Štefanac iz Triatlon kluba Petar Zrinski – Zagreb našle na drugoj, odnosno trećoj poziciji, natječući se u tri discipline naizmjenično koje čine sprint triatlon: plivanje 750 m, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

Manifestaciju je otvorio načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, koji je natjecateljima poželio dobrodošlicu u Konjic i na Boračko jezero.

– Čestitam Triatlon asocijaciji na manifestaciji koju organiziraju 18 godina u ovom prelijepom ambijentu Boračkog jezera, gdje želim da se svi osjećate ugodno i dođete ponovo – kazao je Ćatić, koji je sudionicima poželio uspjeh na natjecanju, koje svake godine okupi najuspješnije triatlonce iz regije.

Na sportskoj manifestaciji na Boračkom jezeru sudjelovalo je preko 100 natjecatelja iz BiH i regije.

Kako su naveli organizatori, cilj je projekta promocija i razvoj triatlon sporta u BiH, kao i promocija turističkih destinacija Hercegovačko-neretvanske županije i Općine Konjic s krajnjim ciljem da Boračko jezero postane regionalni centar triatlon sporta u ovom dijelu Europe.

Projekt su, uz ostale, podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, te Općina Konjic.