Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Okupljanje bh. rukometnih reprezentativaca: Moramo pobijediti Bjelorusiju

rukomet-reprezentacija-okupljanje

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine počeli su pristizati danas u Zenicu, gdje će obaviti pripreme za preostala dva susreta u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvi meč na rasporedu je 11. juna u Zenici protiv reprezentacije Bjelorusije, a drugi 14. juna protiv selekcije Danske.

Do 12 sati u hotel Zenica pristiglo je nekoliko igrača kao i selektor Dragan Marković .

Marković je istakao da je i uprkos problemima unutar ekipe i dalje optimističan i očekuje veliku borbenost svojih igrača.

“Sigurno je da nećemo biti kompletni i da imamo određenih problema u ekipi, Karačić je povrijeđen, a sa druge strane najvjerovatnije Čelica se neće pridružiti ekipi radi završnice kupa u Kataru. Ono što nas raduje je to da smo dobili pasoš za Tarabochia i to je veliko pojačanje za nas. Kao i obično i sada smo optimistični jer došli smo do faze u kojoj pred svojom publikom odlučujemo o krajnjem ishodu. U ove dvije utakmice dat ćemo sve od sebe i izginuti za svaku loptu“ , kazao je Marković.

Bh. reprezentativac Senjamin Burić je kazao da je utakmica sa Bjelorusijom od velikog značaja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Sasvim je jasno da moramo pobijediti selekciju Bjelorusije jer ta utakmica znači mnogo kako za nas koji igramo tako i za samu budućnost. Igramo u našoj dvorani i nadamo se pobjedi“ , istakao je Burić.

rukomet-reprezentacija-okupljanje1

Selektor Dragan Marković ranije je objavio spisak na kome se našlo 19 igrača: Benjamin Burić, Mario Blažević, Nikola Prce, Nebojša Grahovac, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Duško Čelica, Ivan Karačić, Mirsad Terzić, Josip Perić, Stefan Janković, Marko Tarabochia, Dejan Malinović, Kosta Savić, Marko Pantić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Zulfić i Faruk Vražalić

Zbog obaveza u klubovima u okviru prvenstva Francuske, na okupljanju su izostala četiri igrača, Grahovac, Panić, Malinovac, te Čelica koji igra u Kataru.

Rukometaši će u zeničkoj Areni trenirati dva puta dnevno, a susret između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije, koje dijele drugu poziciju, na programu je 11. juna sa početkom u 20:00 sati.