Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Olimpijski komitet BiH: Đekanović dobila pozivnicu za Rio

djekanovic

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine danas je obavijestio javnost da je streljačica Tatjana Đekanović dobila pozivnicu za učešće na Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Iz OK BiH su saopštili da je Đekanović šesti sportista koji će biti dio olimpijskog tima u Brazilu. Prije nje to pravo su ispunjenjem “A” olimpijske norme stekli: Amel Tuka, Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer i Lucia Kimani.

Iz bh. kuće olimpizma izrazili su nadu da će im se priključiti teniser Damir Džumhur i džudistkinja Larisa Cerić. Uz njih, pozivnicu će dobiti dva plivača, pa bi tim BiH u Riju trebao brojati deset sportista. Bila bi to najveća bh. ekspedicija na nekim olimpijskim igrama.

“Očekujemo da će se do sada najveći olimpijskog tim BiH na nekim igrama, još uvećati s jednim ili dva sportaša iz drugih sportova. Odlična strategija ulaganja skromnih sredstava OK BiH u mlade i perspektivne sportiste koji to zaslužuju, dobar i neovisan rad Komisije za vrhunski sport, kao i Izvršnog komiteta, te predanost sportskih radnika i trenera u sportskim savezima je napokon urodio plodom”, saopštili su, između ostalog, iz OK BiH.

Ljetne olimpijske igre u Rio de Janeiru, prve na tlu Južne Amerike, održaće se od 5. do 21. augusta ove godine.