Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lijepa vijest

Općina Centar podržala Elvedinu Muzaferiju s 20.000 KM

elvedina muzaferija
Ustupljena fotografija

Na sastanku je dogovoreno da tokom jula i augusta, kada Muzaferija ima trenažni proces iz akrobatike, to može obaviti besplatno u potpuno obnovljenim prostorijama FIS-a

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić i predsjednik Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine Boris Lekić potpisali ugovor o realizaciji sredstava Skijaškom savezu BiH u iznosu od 20.000 KM.

Finansijska sredstva, koja će iz općinskog budžeta biti izdvojena sa ekonomskog koda “Tekući transferi neprofitnim i sportskim organizacijama”, su namijenjena za trenažni i takmičarski proces naše najbolje skijašice Elvedine Muzaferija, koja je također prisustvovala današnjem prijemu.  

– Jednoglasno je izglasano na Općinskom vijeću Centar da se dodijeli ova pomoć našoj najboljoj skijašici. Mi ovu pomoć izdvajamo već etabliranoj uspješnoj sportistkinji koja ima podršku sa više strana zahvaljujući njenim velikim rezultatima tokom prošle skijaške sezone. Kako bismo imali što više ovakvih uspješnih sportista mi kao jedinica lokalne samouprave imamo nekoliko projekata podrške amaterskim sportistima. Osim njihovog nagrađivanja također imamo i projekat sufinansiranja njihovog odlaska na međunarodna takmičenja. Uz uspješnu saradnju sa Javnom ustanovom ‘Centar za sport i rekreaciju’ imamo besplatne termine za buduće profesionalce u našem legendarnom FIS-u koji je dao nekoliko olimpijaca, te dajemo sredstva za škole skijanja za učenike osnovnih škola –  kazao je načelnik Mandić nakon potpisivanja ugovora.

Na sastanku je dogovoreno da tokom jula i augusta, kada Muzaferija ima trenažni proces iz akrobatike, to može obaviti besplatno u potpuno obnovljenim prostorijama FIS-a.

Sljedeći Elvedinini planovi oko priprema, dok ne započne zvanična skijaška sezona, je odlazak na glečere u Francuskoj na 20 dana gdje su sada idealni uslovi za skijanje, nakon toga mora odraditi kondicioni trening tokom jula i augusta nakon čega putuje za Čile na pet sedmica.

– Svjetski kup u brzim disciplinama se otvara 10. decembra u Sjedinjenim Američkim Državama kada započinje zvanična sezona za mene – objasnila je Elvedina, koja je uspjela privući pažnju Svjetske skijaške federacije (FIS) na Bosnu i Hercegovinu.

Današnjem potpisivanju ugovora u ime Općine Centar također su prisustvovale vijećnica Općinskog vijeća Centar Aida Koluder-Agić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, saopćeno je iz Općine Centar.