Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pandža: Moramo naći način da pariramo skočnim igračima Slobode

josip-pandza

Košarkaši Kaknja i tuzlanske slobode sutra će igrati zaostalu utakmicu 8. kola Lige 10 Prvenstva BiH.

Obje ekipu priželjkuju pobjedu kojom bi došle na korak do plasmana u završnicu prvenstva – Ligu za prvaka, a Kakanj je u tom susretu blagi favorit zbog domaćeg terena.

Trener Kaknja Josip Pandža očekuje tešku i izjednačenu utakmicu jer košarkaši Slobode igraju odličnu košarku, što su nedavno najbolje pokazali pobjedom protiv lidera na tabeli sarajevske Bosne Royal.

– Stanje na tabeli najbolje pokazuje koliko je liga ujednačena. Obje ekipe će tražiti pobjedu za mirni put prema Ligi za prvaka. Sloboda je dovela kvalitetna pojačanja, igraju dobro što su pokazali pobjednom protiv Bosne. Visoki su i moćni u skoku, a mi ćemo morati naći način da im pariramo – rekao je Pandža za Fenu.

Dodao je da je prioritet Kaknja u ovoj sezoni, nakon drugog mjesta i titule viceprvaka prošle godine, ostanak u društvu najboljih bh. ekipa i borba za sami vrh Prvenstva BiH.

Kakanj i Sloboda imaju po 22 osvojena boda, a Pandžini izabranici su trenutno četvrti zbog bolje koš razlike, dok su Tuzlaci na šestom mjestu.

Nakon utakmice protiv Slobode, Kakanj će do kraja Lige 10 igrati domaći susret protiv Mladosti, zatim gostuje Slobodi, te u zadnjem kolu dočekuje Sparse na domaćem terenu.