Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Karate

Pet medalja za Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu u Pragu

prag karate mlinarevic (1)

Od 48 zemalja, peta smo najuspješnija država sudionica

Na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 koje se održava u Pragu (Češka) učestvovali su i predstavnici Bosne i Hercegovine.

Tarik Salkić (borbe kadeti, -63) osvojio je zlatnu medalju pobjedom nad predstavnikom Portugala, sudijskom odlukom (4:1).

Zlatom se okitio i Mahir Džudžo (borbe U21, -84 kg).

Luka Pejić (borbe kadeti, -57) osvojio je srebrenu medalju, baš kao i Emina Sipović (borbe juniorke, -59) i Pavle Dujković (borbe U21, -60).

Takmičare su vodili selektori: Lejla Ferhatbegović -Dizdarević, Armin Topalović, Boris Jeličić, Milan Bojić, Goran Đekić i Edhem Halilović.

Tokom Evropskog prvenstva naše predstavnike s tribina je bodrila bh. ambasadorica u Češkoj Martina Mlinarević.

“Od 48 zemalja, peta smo najuspješnija država sudionica!!!”, napisala je ambasadorica Mlinarević u objavi na Twitteru uz fotografie slavlja naših karatista.

“Bravo ekipa, osim što ste izvanredni sportaši i sportašice, vi ste i izuzetni mladi ljudi. Sretni ste i da imate takve trenere. Bila mi je radost da vas upoznam. Želim vam uspjeh u budućnosti i sretan povratak u BiH koju ste razveselili i učinili ponosnom sa ovim historijskim rezultatom”, poručila je amabsadorica.