Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pobjede mladih nogometaša Sarajeva i Željezničara na Zlatiboru

kup_prijateljstva

Mladi nogometaši Sarajeva i Željezničara zabilježili su pobjede na startu međunarodnog turnira ” Kup prijateljstva evropskih klubova 2018” na Zlatiboru (Srbija).

U A-grupi Sarajevo je upisalo veliku pobjedu nad vršnjacima Crvene zvezde sa 2:0. Golove za “bordo” tim postigli su Dervišagić u 8. minutu i Salčin u 31. minutu. Na drugoj strani, crveno-bijeli su takođe postigli dva pogodka, ali su oba opravdano poništena zbog ofsajda.

U drugoj utakmici A-grupe, Osijek i Spal su odigrali nerješeno 1:1.

U B- grupi Željezničar savladao Fenerbahče sa 4:3. Plavi su vodili sa 3:1, ali je Fenerbahče uspio da izjednači rezultat na 3:3 i onda da stvori još jednu veliku šansu u samom finišu utakmice. Međutim, ekipa iz Istanbula niije uspjela da je pretvori u gol i stigla ih je kazna na samo dva minuta prije kraja utakmice. Akcija Željezničara je trajala dugo, a na kraju se Osmanović najbolje snašao u šesnaestercu i postigao pobjedonosni gol za 4:3.

U drugom susretu iste gre Partizan je savladao mađarski Videoton sa 4:0

U C-grupi odigrana je samo jedna utakmica. Vojvodina je savladala Torino sa 2:1. Utakmica između Dinama i Budućnosti je prekinuta je u 14. minutu zbog jakog nevremena koje je pogodilo Zlatibor i ona će biti nastavljena sutra.

Na kraju, u D-grupi Espanjol je savladao Olimpiju sa 3:1, dok su Udineze i Vardar podijelili bodove – 1:1.