Obrukao se

Počeo je slaviti pobjedu, ali zaboravio je jedan važan detalj (VIDEO)

slavlje

Pokušao se vratiti, čim je shvatio da je prerano krenuo slaviti pobjedu i da mora otrčati još čitav jedan krug, vratio se u utrku

Prošao je cilj, digao ruke u zrak i krenuo slaviti, pozdravljati navijače na tribinama. Ali, u pozadini se odjednom začulo zvono koje je označavalo da je do kraja utrke ostao još jedan krug. Onaj posljednji.

Prije nego što je Hagos Gebrhiwet (25) shvatio šta se događa, pokraj njega je prošišala većina trkača. Nevjerojatnu pogrešku ovaj etiopski atletičar napravio je na utrci od 5000 metara na mitingu Dijamantne lige u Lausannei.

Pokušao se vratiti, čim je shvatio da je prerano krenuo slaviti pobjedu i da mora otrčati još čitav jedan krug, vratio se u utrku. Pokušao je sustići ostale trkače, ali bilo je prekasno. Vjerovao je da je pobijedio, a na kraju je završio na desetom mjestu.

Gebrhiwetovu je pogrešku iskoristio Yomif Kejelcha, čovjek koji drži svjetski rekord u dvorani. On je u Švicarskoj pobijedio s vremenom od 13:00.56. Gebrhiwet je na kraju za njim zaostao više od devet sekundi.

Snima utrke postala je pravi hit na društvenim mrežama i jedna od glavnih tema dana u atletskim krugovima. Navijači se pitaju – zar nije posumnjao da nešto nije u redu kada je kroz cilj ušao s vremenom boljim od aktualnog svjetskog rekorda za čak 30 sekundi!