Prijave za Sarajevo Grand Prix primaju se još sutra

biciklisti dobrinja

Biciklistička utrka Sarajevo Grand Prix bit će održana u nedjelju, a zatvaranje online prijava za učešće je u petak u 11 sati, saopćili su organizatori.

Svi koji se prijave do sutra bit će na spisku za preuzimanje svog rednog broja i majice od 9 do 10 sati ujutro u nedjelju ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu. Zainteresirani će imati priliku da se prijave za učešće na dan održavanja Sarajevo Grand Prixa, dolaskom na već spomenutu lokaciju i vrijeme.

[pull_quote_right]BIHAMK, Festina i bicikli.ba osigurali su nagrada za rekreativce u fun zoni[/pull_quote_right]

Start za takmičare je u 10.45 sati, dok će rekreativci krenuti u 11 sati.

– Rekreativci moraju voziti jedan za drugim, te da budu pažljivi i slušaju skaute iz BK “Trek team” i BK “Giro di Sarajevo”, saopćeno je.

Dužina koju rekreativci voze pri obaranju Guinnissovog rekorda je blizu 20km i vozi se ne više od 15km/h.

Sarajevo Grand Prix bit će održan 14. juna, a ulice kojima učesnici budu prolazili bit će potpuno blokirane za saobraćaj. Ulice Ramiza Salčina, Želimira Vidovića Kelija, Ante Babića, Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, Zmaja od Bosne, Vrbanja, Kotromanića, Hamze Hume, Alipašina, dio regionalnog puta R445 na području Kantona Sarajevo, Hiseta, Obala Kulina Bana, Telali, Mula Mustafe Bašeskije i Maršala Tita bit će blokirane od 11.00 do 14.30 sati.

Odobrenje za obustavu izdalo je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo na zahtjev Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine.

BIHAMK, Festina i bicikli.ba osigurali su nagrada za rekreativce u fun zoni.