Ostali sportovi

Pandemija koronavirusa

Rigorozne zdravstvene mjere tokom Olimpijskih igara u Tokiju

29/04/2021

Korištenje javnog prevoza dopušteno je samo ako su u zemlji najmanje 14 dana, a hrana je dozvoljena samo na predviđenim mjestima, u hotelu ili u sobi

Organizatori dugo očekivanih Olimpijskih igara u Tokiju planiraju primijeniti rigorozne zdravstvene mjere kako bi spriječili širenje bolesti COVID-19 među sportistima, zvaničnicima i lokalnim stanovništvom, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema ažuriranim smjernicama poznatim kao “priručnici” za Olimpijske igre u Tokiju, gostujući sportisti i njihovi najbliži kontakti svakodnevno će se testirati prva tri dana nakon dolaska u Japan.

Nakon ulaska u Japan, neće biti karantina, a svi učesnici moraju raditi plan aktivnosti, pridržavati ga se, maksimalno smanjiti kontakte i poštovati ​​stroge epidemiološke mjere.

Korištenje javnog prevoza dopušteno je samo ako su u zemlji najmanje 14 dana, a hrana je dozvoljena samo na predviđenim mjestima, u hotelu ili u sobi.

Od svih inostranih učesnika zatraženo je da prate svoje zdravstveno stanje 14 dana prije putovanja u Japan.

Olimpijske igre u Tokiju trebale su biti održane od 24. jula do 9. augusta 2020. godine, ali zbog pandemije koronavirusa odgođene su i odlučeno je da budu održane od 23. jula do 8. augusta ove godine.

Tokio je u srijedu registrovao 5.793 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je najveći broj u jednom danu u posljednja tri mjeseca.

Japan je od početka pandemije, u martu prošle godine, registrovao 575.563 slučaja COVID-19, uključujući 10.055 preminulih od posljedica zaraze.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.