Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rukometaši BiH putuju u Skoplje 2. januara

Zmajevi se pripremaju za kvalifikacije: Šuman od početka nametnuo visok ritam

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon trodnevnog odmora, zbog novogodišnjih praznika, ponovo će se okupiti 2. januara na Ilidži, u skopu 15-trodnevnih priprema tokom kojih će odigrati pet prijateljskih utakmica.

Najbolji bh. rukometaši istog dana će u popodnevnim satima autobusom otputovati u Skoplje, gdje će u naredna tri dana (od 3. do 5. januara) odigrati tri kontrolne utakmice s domaćom selekcijom Makedonije, koja se priprema za nastup na svjetskom prvenstvu u Francuskoj (od 9. do 25. januara).

Nakon susreta s Makedoncima izabranici selektora Bilala Šumana 7. januara putuju u Beograd gdje će odigrati još dvije prijateljske utakmice sa selekcijama Saudijske Arabije (8. jnauara) i Bahreina (9. januara), koje se također pripremaju za SP.

Od pozvanih igrača u bh. timu najvjerovatnije neće biti veterana Nikole Prve i Muhameda Toromanovića.

Spisak igrača reprezentacije BiH na koje rečuna selektor Šuman:

Benjamin Burić, Damir Efendić, Deni Serdarević, Adi Ahmetašević, Tomislav Nuić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Mirsad Terzić, Marin Vegar, Duško Čelica, Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Mario Pavlak, Marko Panić, Dejan Malinović, Kristijan Jarak, Benjamin Čičkušić, Muhamed Zulfić i Vladan Lončar.

Reprezentacija BiH se vraća u Sarajevo 9. januara i na okupu će ostati još sedam dana, gdje će u svojoj stalnoj bazi na Ilidži trenirati i pripremati se za predstojeće utakmice u nastvaku kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj.

Reprezentaciju BiH očekuju još četiri kvalifikacione utakmice – dvomeč s Finskom 3. i 6. maja, domaći susret sa Španijom 14. juna, te tri dana kasnije gostujući susret protiv Austrije.

Do utakmica s Fincima planirano je još jedno okupljanje u aprilu.