Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sa dva pojačanja

Rukometaši Goražda dočekuju Krivaju u nastavku sezone Premijer lige BiH

Kasim Kamenica Fena

Utakmica između RK Goražde i RK Krivaja igra se sutra u 19 sati u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“

Rukometna sezona Premijer lige BiH za muškarce nastavlja se ovog vikenda. Rukometaši Goražda sutra u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ dočekuju ekipu Krivaje iz Zavidovića.

Iz uprave goraždanskog kluba pozvali su navijače da pruže podršku domaćoj ekipi kako bi upisali bodove važne za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

– Zimski period iskoristili smo da obavimo dobre fizičke pripreme kako bi što spremnije dočekali nastavak prvenstva. Pri tome smo angažovali i atletskog trenera Zaima Šumana kojem smo veoma zahvalni jer smo uradili dobar dio posla – kazao je trener RK Goražde Kasim Kamenica.

Rukometaše Goražda u nastavku prvenstva očekuje prilično povoljan raspored obzirom da od četiri prve utakmice, tri igraju na domaćem terenu.

– Za nas je i sutrašnja utakmica neobično važna jer dolazi nam Krivaja kojoj smo upravo prošli vikend gostovali u kup utakmici i jesenas i oba puta smo izgubili po tri razlike, što nam daje neki optimizam, bez obzira što je ekipa iz vrha tabele, da se možemo ravnopravno nositi a nama su bodovi neophodni – ističe Kamenica.

Naglašava da je cilj kluba opstanak u Premijer ligi uz napomenu da je nepovoljna okolnost to što je, bar za sada, planirano ispadanje pet klubova zbog smanjenja lige sa 16 na 14 klubova.

– Paralalelno vodimo borbu da promijenimo odluku Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH koji je nezakonito donio odluku da ispada pet klubova, i uz podršku nekih dugih klubova i Rukometnog saveza RS-a čija je odluka izigrana od njihovih predstavnika. Radimo na tome da se funkcionisanje i rad Saveza svede u zakonske okvire , a to je da ispadnu tri ekipe, što bi nama u velikoj mjeri olakšalo posao i povećalo mogućnosti za opstanak – istakao je Kamenica.

U nastavaku prvenstva rukometaši Goražda ulaze sa dva pojačanja. Timu su se pridružili Sanjin Božić na poziciji lijevog krila i Arman Beširević na golmanskoj poziciji, a oba su stigli iz sarajevske Bosne.

– Protiv Goražda sam igrao dosta puta u karijeri i uvijek ga je krasilo to da je grad rukometa. Publika je pismena na tribinama, uvijek ima ljudi koji žele dobar rukomet i koji znaju dosta o rukometu. Trener Kasim Kamenica kada me je pozvao bilo mi je drago i odlučio sam da dođem u Goražde. Prva utakmica protiv Krivaje nam je možda i najbitnija u sezoni, da imamo dobar start. Dočekujemo respektabilnu ekipu Krivaje, ali mislim da se možemo nositi s njima i da ćemo uz pomoć publike i ako budemo vjerovali u sebe, pobjediti – kazao je golman Armin Beširević.

Utakmica između RK Goražde i RK Krivaja igra se sutra u 19 sati u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“.