Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Donesena odluka

CIK BiH potvrdio rezultate posrednih izbora za Dom naroda PS BiH iz FBiH

cik bih izbori 2022 fena

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je jednoglasno usvojila Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Federacije BiH – Opći izbori 2022. godine, čime su se stekli uvjeti za zakazivanje konstituirajuće sjednice Doma naroda BiH

CIK BiH je 31. januara ove godine donio Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH.

Kako je rečeno na današnjoj sjednici, budući da u ostavljenom roku za žalbu nije zaprimljena žalba u CIK-u, stekli su se uslovi za donošenje odluke o potvrđivanju rezultata posrednih izbora.

Izabrani delegati iz reda bošnjačkog naroda su: Safet Softić i Šefik Džaferović (SDA), Džemal Smajić (SBiH), Kemal Ademović (NiP) te Dženan Đonlagić (DF).

Iz reda hrvatskog naroda izabrani su: Zlatko Miletić (ZNG), Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić (HDZ BiH), kao i Ilija Cvitanović (HDZ 1990).

Centralna izborna komisija BiH je 16. januara donijela Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.

Prema toj odluci, mandat u Domu naroda PSBiH iz RS dodijeljen je: Snježani Novaković-Bursać, Nikoli Špiriću, Sredoju Noviću i Radovanu Kovačeviću (SNSD) te Želimiru Neškoviću (SDS).

Kako je rečeno tokom sjednice, nakon donošenja ovih odluka stekli su se uslovi za njihovu objavu u službenim glasilima BiH.