Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rukometašima BiH duel s Bjelorusima “biti ili ne biti”

prce1333

Rukometna reprezentacija Bjelorusije stigla je u Zenicu na odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine koje se održava u Poljskoj.

Susret se igra u zeničkoj Gradskoj Areni, a izabranici Dragana Markovića se nadaju da će izboriti plasman na ovo značajno natjecanje.

[pull_quote_right]Organizatori su u Zenici uradili sve da susret ima izvanredne uslove i zatvorili su Arenu za sve druge aktivnosti[/pull_quote_right]

Bjeloruski nacionalni tim je došao kompletan sa najboljim rukometašem Sergejom Rutenkom, koji nije bio u sastavu svog tima na utakmici s bh. reprezentacijom kada je duel okončan remijem. Podsjećamo, u prvom susretu s Bjelorusima, na njihovom terenu, odigrali smo 25:25.

U redovima bh. rukometaša vlada optimizam, i oni su uvjereni da će uz pomoć publike, a očekuje se oko 6.000 gledatelja, ostvariti pobjedu koja će im otvoriti vrata Evropskog prvenstva i donijeti prednost kod kvalifikacija za naredno Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj, jer bi išli direktno u baraž.

Kapiten Nikola Prce je veliki optimista pred ovaj meč, a koliko je njemu važan pokazuje da je među prvima stigao u Zenicu na okupljanje. Organizatori su u Zenici uradili sve da susret ima izvanredne uslove i zatvorili su Arenu za sve druge aktivnosti.

Zanimljivo je da će u ekskluzivnom hotelu “Zenica” u isto vrijeme boraviti nogometaši Izraela i rukometaši Bjerorusije i BiH.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije se igra u četvrtak.

tabelaaaa