Radončić tvrdi da neće u vlast

BiH

radoncic covic

Savez za bolju budućnost BiH (SBB BiH) neće ući u vlast, a BiH se nalazi u jednoj od najdramatičnijih situacija nakon rata – kazao je danas novinarima u Sarajevu lider te stranke Fahrudin Radončić, nakon sastanka sa predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Draganom Čovićem.

On je istaknuo da “njihov izbor hoće li umjesto Demokratske fronte nije običan dnevni izbor, nego je to izbor hoće li participirati u vlasti koja je proevropska i prozapadna ili će pomoći da vlast ostane radikalno krilo SDA, sa svojom erdoganizacijom i čamparizacijom”.

– SBB ne razmišlja da bude ta anticivilizacijska zakrpa. Neka SDA riješi svoje probleme pa ćemo vidjeti – kazao je Radončić.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uvjeren je da, kako je kazao, Federacija BiH ima ozbiljnu krizu.

– Za mene je, na neki način, ova priča završena. Mi to možemo uljepšavati i prikazivati drugačijim, ali je sasvim izvjesno da mi danas u Federalnoj vladi nemamo sadržaj koji smo imali kad smo je uspostavili, a zna se i koliko nam je trebalo da je uspostavimo – kazao je Čović.

Mišljenja je da u situaciji kakva je trenutna treba pokušati napraviti ekonomski i socijalni program, a sve drugo u vezi Federalne vlade vjerovatno će biti puno problema.

Lideri dvije partije potvrdili su danas novinarima da je njihov današnji susret bio jedan od rednovnih.

Razgovarali su o temama koje su interesantne danas u BiH, a Radončić je iskoristio priliku da Čoviću čestita za dobru organizaciju dočeka pape Franje u Sarajevu, i zamolio ga da čestitke prenese ostalim članovima Organizacionog odbora za doček.