Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nemamo igrača

Rukometni savez BiH zatražio odgodu utakmica s Njemačkom i Austrijom

BiH – Bjelorusija rukomet (4)

Bh. reprezentacija trenutno na raspolaganju ima 11 igrača, pošto su četvorica, od kojih su dvojica pozitivni na COVID-19, u izolaciji

Rukometni savez Bosne i Hercegovine zatražio je od Evropske rukometne federacije (EHF) i Rukometnog saveza Njemačke (DHB) odgodu utakmice prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, a nakon toga i odgodu susreta drugog kola protiv Austrije, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Do ovog trenutka niko nije odgovorio na upit našeg saveza, ali se nadamo da će se to desiti čim prije, jer mi trenutno imamo na raspolaganju 11 igrača, pošto su četvorica u izolaciji. Dvojica od te četvorice su pozitivna na koronavirusa, a druga dvojica su bila s njima u bliskom kontaktu. I ostalih 11 igrača nalazi se u hotelu u posebnim sobama, s obzirom na to da su imali susret sa pomenutim igračima koji su zaraženi. Naša reprezentacija na ovom okupljanju nije odradila nijedan trening i kako sada stvari stoje biće nemoguće da se odradi ijedan. Ukoliko ne bude nikakve reakcije iz EHF-a i DHB-a naši reprezentativci će, u vrlo, vrlo oslabljenom sastavu sutra krenuti put Njemačke. S obzirom na cjelokupnu situaciju i sve probleme u kojima smo se našli, najiskrenije se nadamo da će EHF i DHB pristati na odgodu prvog meča, a potom i drugog protiv Austrije”, saopšteno je iz RS BiH.

Iz saveza su naglasili da će javnost o svim ostalim dešavanjima biti upoznata u najkraćem mogućem roku, čim budu raspolagali konkretnim informacijama.

Susret kvalifikacija za EURO 2022 između Njemačke i BiH trebao bi se igrati 5. novembra u Duesseldorfu s početkom u 16.15 sati. Duel drugog kola grupe 2 bh. rukometaša s Austrijom zakazan je za 8. novembar u Bugojnu.