edah drobo

S 11 godina debitovao za prvi tim i postigao koš za 37 sekundi

edah drobo1

U klubu smo se dogovorili da na svaku utakmicu uzmemo nekoga od klinaca iz mlađih selekcija. Edahu sam obećao da će igrati, a ne valja djecu lagati

Utakmicu A1 ligi između Čelika i bugojanske Iskre (84:80) obilježio je 11-godišnji Edah Drobo, koji je dobio 37 sekundi na terenu i čak uspio postići koš. Zenička Arena pozdravila ga je velikim pljeskom, a Drobo vjerovatno postao najmlađi igrač koji je stigao do poena u svjetskoj prvoligaškoj košarci i time ušao u istoriji.

“U klubu smo se dogovorili da na svaku utakmicu uzmemo nekoga od klinaca iz mlađih selekcija. Edahu sam obećao da će igrati, a ne valja djecu lagati. Tih pola minute je zaslužio, a uspio je i postići koš. Opet će dobiti šansu ove sezone, to je sigurno”, pojasnio je trener Iskre Mujo Kovačević.

Drobo je već do sada učestvovao u košarkaškim kampovima u regiji, a dva puta sedmično ide u Sarajevo gdje trenira u KK Koš kod Seje Bukve.

Svojim prvim nastupom privukao je veliku pažnju i svakako treba upamtiti njegovo ime i prezime jer, ko zna, jednog dana možda klinac Edah bude jedna od zvijezda evropske i svjetske košarke.