Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Američka teniserka

Serena Williams otkazala nastup u Cincinnatiju: “Tako sam tužna”

serena

Tako sam tužna što sam se povukla, jer je Masters u Cincinnatiju jedan od turnira koji zaista volim igrati, rekla je Williams

Američka teniserka Serena Williams odlučila je da zbog povrede leđa propusti nastup na Masters turniru u Cincinnatiju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ona je u srijedu rano ujutro po srednjoevropskom vremenu u prvom kolu trebala igrati protiv Zarine Diyas, ali se povukla sa turnira.

“Tako sam tužna što sam se povukla, jer je Masters u Cincinnatiju jedan od turnira koji zaista volim igrati. Pokušala sam da budem spremna za meč, čak sam se nadala da će se stanje poboljšati poslije jutarnjeg treninga, ali moja leđa i dalje nisu dobro“, poručila je Williams preko društvenih mreža.

Ova 37-godišnja teniserka proteklog vikenda je zbog bolova u leđima predala finale Rogers cupa u Kanadi domaćoj teniserki Bianci Andreescu.

Ono što je sada jako važno za Williams jeste da proba zaliječiti leđa kako bi nastupila na US Openu, koji počinje za dvije sedmice. Ukoliko uspije da ozdravi pred domaćom publikom će pokušati doći do rekordne 24. Grand Slam titule.