Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serena Williams zbog povrede otkazala nastup na Hopman Cupu

Serena Williams

Prvi reket ženskog tenisa Serena Williams se zbog povrede koljena povukla sa turnira Hopman Cup, koji je trebao bit priprema za njen pohod na odbranu prošlogodišnjeg naslova šampionke na Austalian Openu, javlja Anadolu Agency (AA).

Ljekari su konstatirali da Serena ima upalu u lijevom koljenu, zbog čega se ona povukla sa meča prvog kola Hopman Cupa koji je na Perth Areni trebala igrati protiv Ukrainke Eline Svitoline.

Direktor turnira Paul Kilderry je izjavio da je Serena izuzetno željela da na internacionalnom turniru Hopman Cup otvori sezonu i da se jutros čak i zagrijavala za meč, ali da je bol bio jak i da je na kraju odlučeno da ne rizikuje da nastupom izazove veće komplikacije.

Serenu je na terenu zamijenila 20-godišnja Vicky Duval, koja je izgubila meč rezultatom 6:4 i 6:1 po setovima.

„Bila sam veoma nervozna jer sam zamijenila veliku Serenu. Bila je to dobra prilika za mene i dobro sam se zabavila. Sada posve drugačije gledam na život i sretna sam da sam se vratila u sport i da radim ono što volim“, izjavila je Duval koja se u augustu vratila na teniske terene nakon što je izliječena od opake bolesti Hodgkinov limfom.