Rudy Gobert

Sjećate li se prvog zaraženog NBA igrača? Ima neobične simptome

gobert

Jučer je u njegovu obranu stao i Evan Fournier, saigrač iz reprezentacije

Francuski košarkaš Rudy Gobert prvi je koji je testiran pozitivno na koronavirus u NBA ligi, a nakon što je utvrđeno da je zaražen takmičenje u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi je prekinuto.

Neposredno prije nego li će otkriti da je zaražen virusom koji je u svijetu već odnio desetke hiljada života, Gobert se na konferenciji za medije Utaha rugao mjerama opreza svog kluba zbog epidemije koronavirusa i to tako da je istrljao sve novinarske mikrofone i diktafone koji su bili na stolu ispred njega i onda otrčao iz prostorije.

Američka javnost je tada poludjela, brojni su bili oni koji su Francuzu prijetili zatvorom, a on se shvativši što je napravio izvinuo i poručio da je situaciju shvatio ozbiljno.

Jučer je u njegovu obranu stao i Evan Fournier, saigrač iz reprezentacije i košarkaš Orlando Magica koji je poručio da je objavljivanje Gobertovog imena bio pogrešan potez.

Gobert se sinoć oglasio na svom Twitter profilu, a poručio je kako je izgubio osjete okusa i mirisa.

“Samo da vas informišem o trenutnoj situaciji. Među simptome sigurno spadaju gubitak okusa mirisa i okusa. Posljednja četiri dana ne osjećam ništa. Ima li neko iste simptome?” pita Gobert.