Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SKK Student ogorčen ponašanjem sudaca, navijača i košarkaša Slobode

skk student

SKK Student iz Mostara optužio je sudačku trojku, koja je sudila utakmicu košarkaškog prvenstva Sloboda – Student proteklog vikenda u Tuzli, da je podlegla pritisku te izravno utjecala na ishod spomenute utakmice.

“Od početka utakmice bio je prisutan ogroman pritisak na suce koji su svojim tendencioznim suđenjem uvelike utjecali na rezultat. Sudački trojac Saša Babić, Milan Adamović i Miloš Vujinić sramota su za bh. košarku i Student će od Košarkaškog saveza zatražiti da isti više nikada ne sude utakmice našeg kluba”, priopćeno je iz mostarskog kluba.

Dodaje se kako su na meti publike i domaćih košarkaša najviše bili najbolji košarkaši Studenta Ismet Sejfić i Ramo Rizvić.

“Od prve minute utakmice u provociranju Rizvića je prednjačio Sinadinović, dok je Sejfić trpio konstantne provokacije od Sekulovića, te je dobio namjerni udarac u trbuh od Sarajlića”, tvrde iz Studenta, te dodaju kako je košarkaš Slobode Tanasilović rekao košarkašima Studenta da su “instrukcije” dobili od trenera Tuzlaka Borisa Džidića, koji je na klupu Slobode došao nakon što je dobio otkaz u Studentu.

“Je li to zaista bio naputak trenera Džidića nije nam poznato, no za ponašanje košarkaša Slobode definitivno nema opravdanja. Boris Džidić je bio vrstan sportaš koji je sebe ugradio u temelje našeg kluba, te se nadamo kako će košarkaši Slobode za antisportsko ponašanje u Tuzli biti sankcionirani barem s njegove strane, ako to ne bude slučaj s Košarkaškim savezom BiH”, navodi se u priopćenju.