Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stefan simić, pjesnik

Status iz Srbije o pobjedi Zmajeva: Sjetih se dobrote, a i siromaštva, časti, a i bola

slovenija bih fiba

Velika pobjeda “Zmajeva” poslužila je kao inspiracija mnogima za čestitku i emotivne objave na društvenim mrežama, a jedan status obišao je region. Napisao ga je srbijanski pisac Stefan Simić

Košarkaši Bosne i Hercegovine su uspjeli doći do jedne od najvećih pobjeda naše zemlje u ekipnim sportovima, jer su jučer na Eurobasketu savladali aktuelne evropske prvake Slovence sa 97:93.

Bio je to nevjerovatan meč izabranika selektora Adisa Bećiragića, koji ih je ukomponovao u jedan sjajan tim, gdje igrači trče na svaku loptu i dišu jedan za drugog.

Velika pobjeda “Zmajeva” poslužila je kao inspiracija mnogima za čestitku i emotivne objave na društvenim mrežama, a jedan status obišao je region. Napisao ga je srbijanski pisac Stefan Simić.

– Iskrene čestitke. Dugo dugo me nečija sportska pobjeda nije ovako obradovala, kao i ona Makedonaca 2011. na Euru. Ovo je za narod Bosne i Hercegovine koji se dosta napatio, red je malo i da se raduje, slavi, bude ponosan na sebe.

Koliko znam, malo je falilo i da ne odu na Evropsko, zbog nemanja sredstava, a sada dobijaju evropskog prvaka. Ovo jeste san, ali ostvariv.

Sjetih se Mirze Delibašića. Sjetih se dječaka koji su umjesto na igralište morali u rat i skloništa. Sjetih se sudbina prekinutih na pola ili naroda, koga ima rasutog svuda po svijetu, više nego kod kuće. Ovo je za sve njih.

Sjetih se svega što je prošla Bosna i Hercegovina. Sjetih se dobrote, a i siromaštva, časti, a i bola…

Ovo je pobjeda za taj narod koji često podcjenjuje sebe, a ne shvata da često mogu i da se nose rame uz rame sa divovima, a i da budu bolji od njih.

I pored Dončića, Dragića, itd.. Vrabac, Halilović, Musa i ekipa pokazuju da imaju šta da kažu i pokažu. Bravo majstori. Osjetio sam njihovu emociju. Zato ne mogu, a da ne odgovorim istom, a ovo je tek nagovještaj onog što dolazi. Zahvalan na inspiraciji. Puno mi je srce – napisao je Simić.