Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

svjetski kup

Super-G u Kvitfjelu ipak nastavljen, Elvedina Muzaferija starta kao 23.

kvitfjel prekid

Moje vrijeme tek dolazi. Sada već bolje poznajem stazu.

12:49… Utrka je ponovo nastavljena. Italijanka Roberta Melesi startala je kao 16. i završila na trenutno pretposljednjoj poziciji sa zaostatkom od 2 sekunde i 47 stotinki.

12:30... Novi, treći prekid uslijedio je nakon vožnje Lare-Gut Behrami, koja je nastupila s rednim brojem 15. Behrami je završila na drugom mjestu, sa 61 stotinkom iza Italijanke Brignone.

11:50... Utrka Super-G-ija u norveškom Kvitfjelu ipak je nastavljena. Očekujemo našu Elvedinu Muzaferiju koja kreće sa startnim brojem 23. Vidljivost u donjem dijelu staze i dalje je veoma loša, no organizatori su ipak odlučili da se utrka nastavi!

Prekid nakon pada Francuskinje

Super-G utrka u norveškom Kvitfjelu je prekinuta već nakon nastupa tri skijašice. Razlog – loša vidljivost u donjem dijelu staze.

Amerikanka Lauren Macuga i Austrijanka Ariane Radler su stigle do cilja. Francuskinja Laura Gauche je nastupila kao prva i ona je pala. Na sreću prošla je bež težih ozljeda.

Potom je kao četvrta trebala krenuti Alice Robinson, ali je utrka prekinuta. Robinson se još jednom vratila na startnu poziciju, nakon što se jedan od test vozača spustio niz stazu, ali opet nije startovala. Označen je ponovo prekid.

Podsjećamo, naša Elvedina Muzaferija trebala bi startati kao 23. što joj je najbolji start u karijeri.

Moje vrijeme tek dolazi

Podsjetimo, Muzaferija je u subotu odličnom utrkom u norveškom Kvitfjelu zauzela 9. mjesto sa zaostatkom od samo jedne sekunde i devet stotinki za pobjednicom Larom Gut-Behrami.

“Moje vrijeme tek dolazi. Sada već bolje poznajem stazu. Mislim da će sutra biti lakše ostvariti još bolji rezultat”, rekla je jučer Muzaferija nakon sjajnog rezultata. No, vidjećemo hoće li danas imati priliku za nove bodove.