Trbić: Obećavamo veliku borbenost u polufinalu EP-a protiv Turske

u-18 juniori

Nakon što se juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer pobjedom nad selekcijom Španije plasirala u polufinale Evropskog prvenstva i tako upisala historijski uspjeh za bh. košarku, selektor Marko Trbić za Anadolu Agency (AA) je izjavio da je utakmica sa Špancima bila teška ali da su mladi košarkaši BiH pokazali veliku želju i borbenost.

Marko Trbić“Utakmica sa reprezentacijom Španije koju smo igrali jučer je bila treća u nizu koju smo odigrali sa velikom željom, koncentracijom i vjerom u pobjedu. Zato smo na kraju uspjeli da pobijedimo”, rekao je Trbić.

Napominje kako su juniori reprezentacije BiH sve utakmice na Evropskom prvenstvu odigrali na najvišem nivo uz veliku motivaciju i odgovornost.

“Momci igraju maksimalno odgovorno, angažovano i kolektivno što je preduslov za svaki sportski rezultat na najvišem nivou. Ovo je formula za uspjeh. Ovi momci trebaju biti uzor svim drugima kako uspjeti”, istakao je bh. selektor.

Trbić tvrdi da će bh. tim protiv reprezentacije Turske u polufinalu pokazati veliku borbenost i želju za pobjedom i plasmanom u finale Evropskog prvenstva.

“Nadam se da ćemo i u polufinalu dati sve od sebe, a da li će to biti dovoljno za pobjedu ne znam. Bit ću zadovoljan ako damo svoj maksimum, jer moramo znati da igramo protiv prvaka Evrope. Tako da nećemo obećati ništa osim velike želje i borbenosti u toj utakmici, baš kao što smo igrali i do sada”, kazao je Trbić za Anadolu Agency.

BiH je na putu do polufinala pobijedila selekcije kao što su Grčka, Italija, Rusija i Španija.

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon pobjede nad selekcijom Španije u polufinale Evropskog prvenstva igra sa Turskom danas od 18 sati.