Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U avionskoj nesreći u Velikoj Britaniji poginuli sestra i maćeha Osame bin Ladena

pad-aviona

Među stradalima u jučerašnjoj avionskoj nesreći na jugu Velike Britanije, u kojoj je su smrtno stradale četiri osobe, bilo je članova porodice bivšeg lidera terorističke organizacije Al-Kaida Osame bin Ladena, javlja Anadolu Agency (AA).

Ambasador Saudijske Arabije u Velikoj Britaniji Princ Muhammed bin Navaf Al-Suud, putem profila na društvnoj mreži Twitter, uputio je poruku saučešća porodici Laden.

“Princ Muhammed bin Navaf Al-Suud izražava saučešće porodici Laden i njihovoj rodbini povodom avionske nesreće nedaleko od aerodroma Blackbushe”, piše na Twitteru.

Navedeno je također da ambasada Saudijske Arabije u Londonu sarađuje sa britanskim vlastima kako bi se ovaj slučaj što prije rasvijetlio, kao i da se tijela poginulih što prije transportuju u Saudijsku Arabiju.

Iako je nije objavljen identitet poginulih, britanski mediji pišu da je u nesreći smrtno stradala sestra Osame bin Ladena, kao i njegova maćeha.

Avion tipa “Phenom 300” pao je jučer na autopijacu u 15 sati, po lokalnom vremenu, prilikom slijetanja na aerodromu Blackbushe. Avion je za Veliku Britaniju poletio iz italijanskog Milana.

Podsjetimo, bivši lider terorističke organizacije Al-Kaide Osama Bin Laden likvidiran je u maju 2011. godine u akciji izvedenoj u mjestu Abbottabad, nedaleko od glavnog pakistanskog grada Islamabada. Bin Laden je bio osumnjičen za planiranje niza terorističkih napada protiv SAD-a. FBI ga je postavio među deset najtraženijih osumnjičenika zbog njegove umiješanosti u napade na američke ambasade u Keniji i Tanzaniji 1998. godine, kao i teroristički napad 11. septembra 2001. godine. Njegov otac je 1910. godine doselio u Saudijsku Arabiju, a većina njegove porodice danas živi u Saudijskoj Arabiji.

https://www.youtube.com/watch?v=Ym58JPJmf8M