Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barbara Schett

TV komentatorica tvrdi: Đoković je sigurno odavno vakcinisan

Bez vakcinisanja protiv koronavirusa Đoković ne može nastupiti na Australian Openu

Hoće li Novak Đoković igrati na Australian Openu? To je pitanje koje trese cijeli teniski svijet koji iščekuje pohod srpskog tenisera na 21. Grand Slam turnir, ali i na novi pokušaj osvajanja sva četiri najveća svjetska turnira u jednoj sezoni. No, da bi Đoković uopće mogao nastupiti u Melbourneu morao bi se vakcinisati protiv koronavirusa jer je to uvjet kojeg su tamošnje gradske vlasti postavile za nastup na prvom Grand Slam turniru ove sezone.

Poznato je kako Đoković ima pomalo kontroverzne stavova oko pandemije koronavirusa, a iako on nikada nije decidirano rekao kako je protiv vakcinisanja, ali ni to je li vakcinisan. Cijela priča se već odavno komentira u cijelom sportskom svijetu, a danas ju je komentirala i nekadašnja teniserka, a danas tv-komentatorica Barbara Schett.

“Novak Đoković je sigurno odavno vakcinisan”, rekla je Schett za austrijski Kleine Zeitung, a iako ona nema nikakve dokaze da je to tako, svoje je mišljenje potkrijepila rečenicom da on sigurno ne bi mogao igrati u Parizu da se nije vakcinisao.

Schett je svojom izjavom podigla veliku prašinu na društvenim mrežama, ali nije dala nikakav dokaz tako da nam ostaje samo da čekamo Đokovićevu potvrdu (ne)vakcinisanja, odnosno posljednji rok za odlazak na Australian Open.