Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rezultati ankete

U Australiji su masovno protiv Đokovića: “Kao da nam je neko pljunuo u lice”

djokovic twitter

Australijski ministar za imigraciju Alex Hawke iskoristio je svoje diskrecijske ovlasti da ukine Đokovićevu vizu nakon što je sud poništio raniji opoziv i u ponedjeljak ga pustio iz imigracijskog pritvora

Australijski teniski navijači u Melbourne Parku smatraju da je odluka vlade da uprkos sudskoj presudi drugi put poništi vizu srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću ispravna, a internetska anketa pokazala je da vlada u ovom slučaju uživa potporu 90 posto Australijanaca.

Australijski ministar za imigraciju Alex Hawke iskoristio je svoje diskrecijske ovlasti da ukine Đokovićevu vizu nakon što je sud poništio raniji opoziv i u ponedjeljak ga pustio iz imigracijskog pritvora.

“Slažem se s vladinom odlukom. Pravila su pravila, ako ih se prekrši, bit će posljedica”, rekao je 68-godišnji Lou Ricciardi, dodajući da je turnir važniji od jednog čovjeka te da smatra da je vlada “učinila dobru stvar kako bi bili zdravi i sigurni”.

Jason Martin, 25-godišnjak iz predgrađa Melbournea, smatra da je odluka trebala biti donesena ranije, podsjećajući da je vlada dala rok stanovnicima do sredine listopada da se cijepe jer inače neće moći raditi.

“Kad smo ga vidjeli da dolazi nevakcinisan i da može igrati u našoj državi Viktoriji, to je za nas radnike bilo kao da nam je neko pljunuo u lice. Konačno smo dočekali odluku da ga se riješimo. Sretan sam”, rekao je Martin.